שני דברים עיקריים הופכים אירוע לחגיגה מנצחת: אוכל טוב ומשקאות איכותיים. בשנים האחרונות עולם הפקת האירועים עלה מדרגה לאור המודעות והביקוש הרב – יותר חוגגים משקיעים בפרטים. מבחירת מקום מעוצב דרך חוויה קולינרית ועד בר מפתיע ומרגש. עמדות האוכל הן לא מה שהיו פעם. הבופה הסטטי הפך לדוכני מזון מקוריים בסגנון קרנבל עם היצע מסחרר של מטעמים, חלקם מוכנים לנגד עיני הסועדים והכל מוגש לראווה בפרזנטציה מעוררת תיאבון.
ניתן למצוא חוויות גסטרונומיות בהשראה בינלאומית עם תוספות מנצחות, תערובת מהפנטת של ניחוחות, טעמים וצבעים שיוצרים ביחד חוויה מעוררת תיאבון.
הברים עברו אף הם אבולוציה מעניינת וכיום בר לאירועים הוא בר ייחודי, מרהיב בעיצובו ומדמה סצנה מתוך מועדון אופנתי או בר כפרי, הכל בהתאמה קונספטואלית אישית לסוג האירוע. בר המשקאות הסטנדרטי עבר שדרוג חזותי וגם הרחבה משמעותית של התפריט. לצד המשקאות הקלאסיים והמוכרים, שלל קוקטיילים יצירתיים ומפתיעים בהתאם לסגנון החגיגה, עונת השנה, יחד עם אלמנטים משדרגים מוגשים בכוסות מעניינות.

בבחירת אוכל ושתייה לאירוע, חשוב לשים דגש על הבר והבופה הנבחרים וגם על השילוב ביניהם. לפניכם מספר טיפים חשובים בתכנון:

אירוע פטרה
אירוע 60 שנה לבית רבקה

המיקום קובע

חשבו היכן למקם את הברים הנבחרים ברחבי האולם או גן האירועים, כך שתתאפשר גישה נוחה לכל אחד מהם. חשבו גם על צפיפות בתור לבר ולדוכני המזון, כך שמומלץ לשמור על מרווחים ביניהם אך גם על קשר חזותי, כך שהאורח יוכל לראות אילו מטעמים מוצעים לו בדוכן המזון לאחר שליקט משקאות מהבר ולהפך.
כמו כן, יש חשיבות ללוקיישן בו נערך האירוע בקשר בין דוכני המזון לברים. למשל, באירוע קיץ בבריכה, בוודאי תעדיפו דוכני מזון קלילים של אוכל מרענן כמו דוכן סושי, סלטים וכך גם משקאות קיץ קלילים על בסיס קרח כתוש, ברד עם אלכוהול, שייקים וכדומה. באירוע בר/בת מצווה ניתן לשמור על בר ללא משקאות אלכוהוליים לצד מנות שילדים אוהבים כמו המבורגרים, פיצות, לאירועי בוקר יתאימו משקאות מעוררים כמו קפה, רד בול וכדומה עם פלטת גבינות בדוכני המזון.

מפגשים קולינריים

זכרו שרוב האנשים לוקחים משקה ולאחר מכן מחפשים את הנשנוש בצד. כדאי לחשוב על חיבור בין סוג המשקאות לאוכל המוגש לצדו. למשל, משקאות אסיאתיים לצד דוכן מזון המתמחה באוכל אסיאתי (למשל, דים סאם), בר פירות לצד דוכן המתוקים או דוכן הגלידות, בר בירות לצד דוכן הנקניקיות וכדומה. ניתן גם להציע לאורחים שילובים מעניינים בין המשקאות המוגשים למזון המוגש ליד ולהפנות אותם לדוכן הבא או להציע להם מה הוא המאכל שמשתלב טוב במיוחד עם המשקה שהם בחרו לאור התפריט המוצע באירוע.

הכל בתזמון מושלם

חשוב לסנכרן בין הבר לדוכני המזון מבחינת טיימינג להגשת המשקאות והמאכלים. למשל, שהבר ודוכני המזון ייפתחו בעת ובעונה אחת, שלא יהיה מצב שאורח לקח שתייה ואין לו אוכל וכנ”ל לאחר הסעודה. כשבר האספרסו פועל והאורחים אוספים את מיטב הקינוחים מדוכני המתוקים, הם ירצו ללגום קפה ולקחת ביס מהעוגה, וחשוב להציע להם את השילוב הייחודי בין אספרסו לדוכני המתוקים והקינוחים זה לצד זה, בתזמון הנכון ביותר.

אירוע מוצלח הוא סינרגיה בין אוכל לשתייה, הן בעיצוב הקלאסי או הצעיר והעכשווי הנבחרים בהתאם לאירוע והן בהגשת המשקאות והמטעמים, בחיבור ביניהם. בחרו שירותי בר מקצועיים ודוכני מזון של חברת הפקות מקצועית ומובילה ותיהנו מצוות איכותי יחד עם אוכל ושתייה ללא פשרות. ההזדמנות להרשים, לרגש ולפנק בכל אירוע, פרטי או עסקי.